*Bill Gates*

Till de barn och ungdomar som vill lyckas här i livet så finns de 11 livsregler/budord att följa :) 

(hämtat från Google)

Bill Gates skriver i sin bok om hur feel-good, politiskt korrekta lärare har skapat en generation av unga utan någon som helst förankring i det verkliga livet, och hur detta koncept leder dem till att bli förlorare i den verkliga världen.


REGEL 1 - Livet är inte rättvist – vänj dig vid det.


REGEL 2 - Världen bryr sig inte om din självkänsla. Världen förväntar sig att du ska ha uträttat någonting INNAN du känner att du trivs med dig själv.


REGEL 3 - Du kommer inte att tjäna 40 000 dollar om året, direkt efter gymnasiet. Du kommer heller inte att bli vd med en tjusigt kontor, förrän du förtjänat det.


REGEL 4 - Om du tycker din lärare är tuff, vänta tills du får en chef. Han har ingen ämbetsperiod.


REGEL 5 - Att steka hamburgare ligger inte alls under din värdighet. Dina farföräldrar hade ett annat ord för det – de kallade det en möjlighet.


REGEL 6 - Om du strular till det för dig själv så är det inte dina föräldrars fel. Sluta istället att tycka synd om dig själv och lär från dina misstag.


REGEL 7 - Innan du föddes var dina föräldrar inte så tråkiga som de är nu. De har blivit så genom att betala räkningar, tvätta dina kläder och lyssna till ditt prat om hur cool du är. Så innan du räddar regnskogarna från dina föräldrars generation, försök att först avlusa din egen garderob.


REGEL 8 - Din skola har kanske avskaffat vinnare och förlorare, men det har inte livet gjort. I vissa skolor har man avskaffat underbetygen – de ger dig hur många chanser som helst för att du ska kunna svara rätt. Detta har dock inga som helst motsvarigheter med någonting alls i det verkliga livet.


REGEL 9 - Livet är inte indelat i terminer. Du kan inte ta ledigt hela sommaren och mycket få arbetsgivare är intresserade av att du ska förverkliga dig själv. Det får du göra på din fritid.


REGEL 10 - Tv är inte det verkliga livet. I det verkliga livet måste folk faktiskt lämna sin plats på kafféet och gå till jobbet.


REGEL 11 - Var snäll mot nördar. Chansen är stor att du så småningom kommer att arbeta åt 





Kommentarer
Postat av: Elinore

haha så sjukt bra! :D
Han kan Mr. Gates ;P

2013-11-22 @ 12:31:27
URL: http://elinorejarlehag.com/
Postat av: anna

sjukt bra! :)

2013-11-23 @ 11:54:33
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0