5 sätt att använda bakpulver - Säg hej till din nya skönhetsbästis

1. DIY deodorant

Panikslut på deodoranten? Testa att blanda bakpulver och vatten till en lös massa och applicera under armarna för att undvika lökringar och en inte så härlig svettdoft.

 

2. Effektiv skrubb

En blandning av bakpulver och varmt vatten tar bort döda hudceller på allt från ansiktet till händerna. Skrubba även dina torra och trasiga nagelband med det och vips är de mycket finare. Skölj av med ljummet vatten.

 

3. Ånga mot pormaskar

När du ska klämma pormaskar, ta till det här proffsknepet: Innan du sätter i gång, vila huvudet över en skål med 2,5 dl renat kokhett vatten blandat med en tesked bakpulver (och med en handduk över, så klart) och låt ångan öppna upp porerna. På det sättet kommer orenheterna ut mycket enklare.

 

4. Renande badsalt

Gör ditt eget, rengörande badsalt genom att blanda lika mycket havssalt och bakpulver med några droppar essentiell olja. Lavendel och jasmin brukar verka avkopplande, om det är det du är ute efter.

 

5. Räddare i nöden för håret

Panika inte över att torrschampot är slut och du inte hunnit tvätta håret. Strö lite bakpulver i håret i stället och kamma sedan igenom det och fluffa till med fingarna. Krisen avvärjd.

 

 

*Läste detta i aftonbladet :) 


Kommentarer
Postat av: Jenny

där ser man hade jag faktiskt ingen aning om :)

2014-04-15 @ 07:33:53
URL: http://jenlen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0